Klik hier voor het complete blogoverzicht
04-06-2013

Heffing Chinese zonnepanelen ondanks verzet.

BRUSSEL (ANP) - Chinese zonnepanelen zullen duurder worden in Europa. De Europese Commissie zal een tijdelijke invoerheffing opleggen om een einde te maken aan de uiterst goedkope, zwaar gesubsidieerde panelen. Europees commissaris Karel De Gucht heeft dat dinsdag bekendgemaakt.

Het dagelijks bestuur van de EU gaat een heffing opleggen van 11,8 procent. Dit tarief zal 2 maanden gaan gelden. Komt overleg met de Chinezen niet tot een oplossing, dan gaan daarna veel hogere tarieven gelden (van 47,6 procent), aldus De Gucht.

Veel EU-landen wilden geen heffing om hun handelsbelangen met China niet op het spel te zetten.

De Euro politicus Karel De Gucht zet eigen zin door, het volk wil niet, op twee Euro landen na, Italie en Frankrijk, hij wel. Voor wie zitten deze mannen er eigenlijk?

 

Stadia

 

Door de heffing in twee stadia op te delen, lijkt Brussel zich iets aan te trekken van de kritiek uit veel EU-landen, waaronder Nederland. Zij wilden geen heffing om hun handelsbelangen met China niet op het spel te zetten. Bovendien vrezen de lidstaten dat Peking met tegenmaatregelen zal komen.

De invoerheffingen gaan voorlopig gelden voor 6 maanden. Wil Brussel de heffingen daarna verlengen, dan hebben de EU-lidstaten zeggenschap.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats een reactie

Vul de uitkomst van de onderstaande som in *