Klik hier voor het complete blogoverzicht
31-05-2013

Miljard euro aan bouwgeld op de plank

'Miljard euro aan bouwgeld op de plank'

Bij verschillende overheden ligt nog zeker voor 1 miljard euro op de plank voor bouwprojecten.

 

Bestuurlijke traagheid kost de bouw- en infrastructuursector 12.000 banen, zo blijkt uit onderzoek van Bouwend Nederland.
Het gaat om geld dat al een duidelijke bestemming heeft, maar niet wordt uitgegeven. "Dus we hebben 12.000 onnodig werklozen", concludeert voorzitter Elco Brinkman.

Voor de sector 'scholen' blijkt nog 256 miljoen euro beschikbaar, voor monumenten 50 miljoen, voor infrastructuur 300 miljoen en voor duurzaamheid 400 miljoen. "Het geld moet ingezet worden voor het doel waarvoor het gereserveerd is en het liefst zo snel mogelijk."

 Sleepanker

 De bouwsector zal dit jaar met ongeveer 10 procent krimpen. Hierdoor wordt de economische groei met 0,5 procent geremd. Volgens Brinkman is de bouwsector dan ook 'het sleepanker' van de Nederlandse economie te noemen.

Ook volgens MKB-Nederland-voorzitter Hans Biesheuvel moet Nederland zich uit de crisis investeren. "Als Nederland er weer bovenop wil komen, dan moet de bouw overeind geholpen. Anders gaat een groot deel van het binnenlands MKB echt verloren".

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats een reactie

Vul de uitkomst van de onderstaande som in *