Klik hier voor het complete blogoverzicht
05-06-2013

Spannende tijden in de pv wereld

 

Ongetwijfeld heeft u in de pers vernomen dat de importheffingen, zoals gisteren bekend gemaakt door de Europese Commissie, zijn vastgesteld op 11.8% tot 6 augustus 2013. Daarna heerst er opnieuw onzekerheid tot december. In december worden de eventuele  definitieve heffingen bekend gemaakt.

Laten we hopen dat er tegen die tijd een onderhandelde oplossing gevonden zal worden tussen China en de Europese Commissie.

Wij gaan er van uit dat de heffingen niet verder gaan toenemen of definitief goedgekeurd gaan worden in december, want 18 van de 27 lidstaten hebben tegen gestemd , 6 hebben zich onthouden en enkel 3 hebben voor gestemd. ( Hoe is het dan mogelijk dat door de macht van een eenling dit toch wordt door gezet, lekker democratisch)

Tegen december moet de Europese Commissie zich verantwoorden voor het parlement om een definitieve heffing mogelijk te maken. De huidige beslissing kan dus waargenomen worden als een maatregel om de druk op China op te voeren zonder blijvende beschadiging van de handelsrelaties.

Ondertussen loopt de verduurzaming van Europa opnieuw een deuk op. Economisch gezien is het kwaad nog veel groter. In deze tijd waarin de installatie wereld het water aan de lippen staat wordt nu ook deze tak van sport onnodig geraakt. Het zal je werk maar wezen.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats een reactie

Vul de uitkomst van de onderstaande som in *