Klik hier voor het complete nieuwsoverzicht
27-08-2013

Asbest eraf, zonnepanelen erop (laatste update)

asbest eraf, zonnepanelen erop                                                       Informatie aanvragen?

Alle provincies nemen deel aan de landelijke stimuleringsregeling ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’. Met deze regeling kunnen agrariërs in 2013 en 2014 asbestdaken verwijderen tegen lagere kosten. Het indienen van aanvragen kan  bij de stichting Meer met minder.

Op de landelijke subsidieregeling ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’  kan worden ingeschreven. Deze financiële steun stimuleert het verwijderen van asbestdaken in de agrarische sector en bevordert tegelijk de opwekking van duurzame energie. Hiermee kunnen twee doelstellingen worden bereikt:

  • Het voor de gezondheid mogelijke risicovolle asbest wordt gesaneerd.
  • De agrarische ondernemers kunnen duurzame energie gaan produceren.

Voorwaarden
Alleen agrarische bedrijven met een minimale standaardopbrengst van 25.000 euro komen in aanmerking. Hierbij moet de minimale saneringsoppervlakte moet 400 vierkantenmeter bedragen. De sanering moet verder gepaard gaan met het terugplaatsen van zonnepanelen.

Subsidiebedrag
Het subsidieplafond bedraagt 20.000.000 euro. In de regeling is het subsidiebedrag met vierkante meter asbestdag op 3 euro vastgesteld met een maximum van 7.500 euro per aanvrager.

Deadline
Het indienen van aanvragen kan van 1 juli 2013 tot en met 31 augustus 2014 of tot het subsidieplafond bereikt is.

Meer informatie en ondersteuning

In tien provincies is vanaf 1 juli de stimuleringsregeling Asbest eraf, zonnepanelen erop opengesteld en kunnen agrarische ondernemers een subsidieaanvraag indienen. Gelderland kiest voor openstelling op 1 oktober, Flevoland voor 1 september. Per provincie kunnen de voorwaarden van de regeling verschillen. Ga naar toevoegingen per provincie voor meer informatie

Vraag en antwoord
Heeft u een vraag over de asbest of zonnepanelen of over de regeling? Bekijk onze vraag en antwoord rubriek, stel uw vraag via de helpdesk of bel op werkdagen van 12.00 uur – 17.00 uur op 079 - 325 23 85.

Op de hoogte blijven
Bekijk deze website voor actuele informatie, meld u aan voor de digitale nieuwsbrief of lees voorgaande edities van de nieuwsbrief.

 

Categorie: Algemeen