Klik hier voor het complete nieuwsoverzicht
12-09-2012

Klanten financieren renovatie van bewaarplaats te Strijen

In Strijen, Boerderij Landzicht, hebben we een bewaarplaats annex loods, geheel gerenoveerd. Het uit de jaren 70 dateerende gebouw, zadeldak en deels gevel, bestond uit het wel bekende Asbetcemet golfplaat. De waterdichtheid en isolatiewaarde stonden al langere tijd ter discussie.

Energieplusdak heeft de 1.000m2 asbest gesaneerd, de gevels opnieuw bekleed met vlakke sandwichpaneel van het type Falk wand 1170 WZ en het dak voorzien van nieuwe beplating, de Falk FL 1000 Gl 40/80 mm. Nieuwe isolatie waarde R-waarde 2,41K/W  m2.
 

Tevens is het dak voorzien van een zonnepanelen installatie, bestaande uit 160 stuks 240 Wp panelen van Canadian Solar. Het totaal vermogen van 38.400Wp geeft een opbrengst van ruim 30.000 kWh per jaar dankzij de ligging op het zuidwesten.

Het unieke aan dit project is dat de financiering van het project voor 100% is gerealiseerd door de klanten van Boerderij Landzicht, die gezamenlijk hiervoor voor een periode van 5 jaar een groente abonnement hebben afgesloten.

Deze manier van financieren wordt Crowd funding genoemd.


 

 


Crowdfunding

Crowdfunding betekent dat we in plaats van bij de bank bij ”the crowd” aankloppen. Mensen in ons netwerk, in ons geval dus bij u als abonnee. We willen die 50.000 euro niet lenen bij de bank maar bij 50 abonnees die het graag mogelijk maken dat de groenten van alle abonnees worden gekoeld door de zon!

Vroeger werd er met vertrouwen geld op de bank gezet. De bank betaalde rente en probeerde, op een onzichtbare manier, zelf geld te verdienen met de inleg. Tegenwoordig is er behoefte aan transparantie betreffende het ingelegde geld, hoe wordt er geld verdiend met de inleg? Transparantie en verbinding zijn de sleutelwoorden van ons crowdfunding project.

 

 


 

Categorie: Algemeen