Klik hier voor het complete nieuwsoverzicht
06-05-2013

Onderhoud, wel/niet reinigen van uw panelen

Waar de meeste experts de noodzaak van het schoonmaken van zonnepanelen naar het land der fabelen verwijzen (Nederland bevindt zich in een relatief schoon gebied en schoonmaak zou daarom overbodig zijn), is onderzoek gedaan en; “Ten onrechte gaan velen er van uit dat zonnepanelen door een fikse regenbui wel schoonspoelen”.

Onderzoek heeft uitgewezen dat maar zeer ten dele waar is; vogeluitwerpselen, stof, (verkeers)uitstoot en ander vuil blijven achter, waardoor het rendement langzaam maar zeker achteruit gaat. Dit rendementsverlies kan oplopen tot wel vijftien procent, afhankelijk van de omstandigheden. Daarnaast kan vervuiling zoals fijnstof en bladeren ervoor zorgen dat een deel van uw zonnepanelen oververhit en onherstelbaar beschadigd raken.

Goed en regelmatig reinigen is daarom van essentieel belang voor het goed functioneren en een lange levensduur van zonnepanelen. Energieplusdak maakt bij de schoonmaak gebruik van osmosewater. Osmose water is water waarin geen mineralen en zouten meer aanwezig zijn. Hierdoor komen er geen witte vlekken op de panelen wat het rendement verhoogd.

 

Offerte aanvraag

 

Categorie: Algemeen