Klik hier voor het complete nieuwsoverzicht
08-04-2014

Robot reinigt zonnepanelen

Nieuwe apparatuur op het gebied van reiniging van zonnepanelen

Deze in Zwitserland, door de firma SERBOT AG  ontwikkelde en geproduceerde vinding is de SERBOT GEKKO SOLAR ; een volledig radiografisch gestuurde reinigingsrobot voor met name de grotere zonnepaneelinstallaties.
Dit ultra-moderne systeem werkt  op basis van roterende borsteltechniek in combinatie met osmosewater en zorgt door de constante, exact gereguleerde druk op de borstel, voor een homogene en daardoor perfecte reiniging van uw kostbare installatie
De SERBOT GEKKO SOLAR wordt met name ingezet op de grotere dakvlakken met zonnepanelen tussen de 0 en 40 graden dakhelling, zoals o.a. veel voorkomend in de agrarische en industriele sector.
EBEL Solarclean maakt uitsluitend gebruik van de bovengenoemde reingingsmethode van een electrisch roterende borstel met het volledig ontkalkte en gedemineraliseerde osmosewater voor een vlekvrij en streeploos gereinigd zonnepaneel.

Met het beproefde “Telewash-systeem” voor het reinigen op steilere dakvlakken en het schoonmaken van  kleinere installaties, als de nieuwe GEKKO SOLAR-robot voor de grotere installaties, zijn wij in staat om elke zonne-energie installatie, of het gaat om enkele stuks, of om  honderden panelen, perfect en veilig te reinigen zodat het rendement van uw installatie optimaal blijft!

Vraag vrijblijvend advies of een offerte zodat ook uw installatie zoveel mogelijk rendement oplevert!

Categorie: Algemeen