Subsidie mogelijkheden 2016

Verlenging regeling asbest van het dak zonnepanelen er op


Onlangs werd bekend dat de stimuleringsregeling in de meeste provincies met één jaar verlengd is. Agrariërs, voormalige agrarische ondernemingen en eigenaren van een voormalig agrarisch bouwblok kunnen een aanvraag voor subsidie indienen tot en met 31 oktober 2016. Enkele provincies hanteren een andere sluitingsdatum. Meer informatie over de termijnen en de voorwaarden per provincie vindt u hier.
 

In de kamerbrief Nationale Energieverkenning van 9 oktober heeft de minister de eerste contouren van de SDE+ 2016 bekendgemaakt.

De minister is van plan een budget van ongeveer 8 miljard euro beschikbaar te stellen. Er komen 2 gefaseerde openstellingen. De eerste ronde zal in maart zijn met een budget van 4 miljard euro. In september volgt een tweede ronde met een vergelijkbaar bedrag. Beide rondes starten vanaf fase 1. In de zogenaamde “vrije categorie” kunnen (toekomstige) hernieuwbare energieproducenten hun subsidieaanvraag indienen op tienden van eurocenten. De initiatiefnemers kunnen hierdoor de subsidieaanvraag nog meer toespitsen op hun businesscase.

De kamerbrief met nadere informatie over de SDE+ 2016 wordt in november verwacht.

1.1 Aanvragen

Ook in 2016 kunt u SDE+ subsidie aanvragen via het eLoket van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. U logt in op eLoket met eHerkenning. Een aantal weken voor de opening van de eerste SDE+ 2016 ronde kunt u uw subsidieaanvraag voor die ronde in het eLoket voorbereiden.

1.2 Meer informatie over de manier van aanvragen. Snel meer weten?

Lees dan de digitale brochure 'SDE+ 2015 - Zo vraagt u subsidie aan voor de productie van duurzame energie' (zie download). Bekijk ook de voorlichtingsfilm SDE+. De nieuwe digitale brochure over de SDE+ 2016 komt na publicatie van de Ministeriële Regelingen beschikbaar.

 

 

Calculatie/Offerte

Ook weten wat een Energieplusdak u oplevert?

Vul de gegevens in en wij maken een rendementsberekening en offerte voor u.

Offerte aanvraag
06-03-2015
FIOD doet invallen!
12-02-2015
SDE+ voorlichtingsmiddag
13-01-2015
akkoord
Onze projecten (bekijk alle projecten)
Tripscompagnie
Tripscompagnie

Kap constructie verwijderd en vervangen door nieuwe houten oplangen

Gemeentehuis Uden
Gemeentehuis Uden

569 zonnepanelen

Wartburgcollege Rotterdam
Wartburgcollege Rotterdam

474 stuks zonnepanelen op een plat dak gemonteerd