Accu voor zonnepanelen

Bespaar energie en verdien met een accu voor zonnepanelen. U kunt zelfs deelnemen aan de onbalansmarkt. Energie+dak adviseert, levert en installeert >

Zakelijke zonnepanelen kopen?

Accu voor zonnepanelen

Heeft u al zonnepanelen waarmee u zelf stroom opwekt? Dan heeft u al een goede stap gezet richting energie-onafhankelijkheid. Met een accu voor zonnepanelen zet u de volgende stap. Door opgewekte energie op te slaan voor later gebruik, kunt u voorkomen dat u overtollige energie teruglevert aan het net of tegen een hoger tarief moet inkopen, terwijl u tegelijkertijd uw energiebehoeften beter kunt afstemmen op piekuren. Bij Energie+dak bieden we slimme oplossingen met zonnepanelen en accu’s voor zakelijke klanten zoals agrarische bedrijven, scholen, VVE's en woningcorporaties. Afgestemd op uw situatie realiseren we een totaaloplossing waarmee u maximaal profiteert van zonne-energie, met opslag en afgifte naar uw behoeften. Meer weten? Lees verder of neem direct contact op voor een oriënterend gesprek met uw specialist in zonne-energie.

Accu voor zonnepanelen
Zonnepanelen accu

Peakshaving: voorkom netcongestie met uw zonnepanelen-batterij

Peakshaving, ofwel het beperken van piekbelasting, is een belangrijke strategie voor bedrijven met zonnepanelen en een batterijopslagsysteem. Het houdt in dat u de opwek van uw zonnepanelen tijdelijk beperkt op momenten dat er veel zon is en de vraag naar stroom laag is. Zo voorkomt u dat u te veel stroom teruglevert aan het net, wat kan leiden tot overbelasting en instabiliteit. In plaats daarvan slaat u de overtollige stroom uit de zonnepanelen in uw batterij op en gebruikt u deze op momenten dat de vraag hoog is. Zo maakt u optimaal gebruik van uw eigen opgewekte energie en draagt u bij aan een duurzame energietransitie. Bovendien bespaart u op de netbeheerderskosten en vermijdt u boetes voor een te hoge piekbelasting.

Duurzame energie: de balans tussen vraag en aanbod

Het groeiende aandeel van wind- en zonne-energie brengt niet alleen maar voordelen met zich mee. Het aanbod is namelijk in grote mate afhankelijk van externe omstandigheden. Wanneer het niet waait of de zon niet schijnt, is het aanbod aan duurzame energie dus lager. Heeft u zonnepanelen met een batterij, dan kunt u flexibeler inspelen op deze schommelingen. Ook bedrijven onderling kunnen elkaar helpen met het opvangen van onverwachte pieken en dalen in het energieaanbod. Als u een accu voor zonnepanelen heeft, met voldoende opslagcapaciteit en laadsnelheid, dan kunt u wellicht deelnemen aan de onbalansmarkt.

Accu voor uw zonnepanelen
Batterij voor zonnepanelen

Energie uitwisselen op de onbalansmarkt

De onbalansmarkt zorgt ervoor dat er genoeg elektriciteit beschikbaar is wanneer we het nodig hebben. Energiebedrijven moeten voorspellen hoeveel elektriciteit mensen zullen gebruiken. Als ze te veel of te weinig voorspellen, ontstaat er een 'onbalans'. Ze kunnen dit oplossen door elektriciteit te kopen of verkopen aan andere bedrijven. Heeft u zonnepanelen met accu, dan kunt u actief bijdragen aan het evenwicht op de onbalansmarkt. Is er te weinig energie beschikbaar, dan kunt u bijverdienen door de accu te ontladen. Is er een overschot aan energie en zijn de prijzen negatief? Dan kunt u stroom van het net afnemen en in uw accu opslaan.

Door uw zonnepanelen met accu in te zetten op de onbalansmarkt, helpt u het energiegebruik slim en milieuvriendelijk te regelen. Tegelijkertijd kunt u financiële voordelen behalen. En zo wint iedereen!

info

Meer weten?

Wilt u weten hoe u geld kunt besparen met een nieuw dak van Energie+dak? Bel ons dan. U kunt ons ook mailen met uw vraag.

Welke accu voor zonnepanelen heeft u nodig?

Belangrijke factoren bij het kiezen van de accu voor uw zonnepanelen zijn de opslagcapaciteit en de (ont)laadsnelheid. Deze moeten voldoende zijn voor het doel dat u voor ogen heeft. Voor grootverbruikers, waar onze zakelijke klanten al snel onder vallen, hebben we bijvoorbeeld energie-opslagsystemen met een vermogen van 100 kW en een capaciteit van 200 kWh. Dit betekent dat de batterij maximaal 100 kW per uur kan leveren of opnemen en maximaal 200 kWh aan elektriciteit kan opslaan. En zo komen we ook op de C-snelheid van deze batterij voor zonnepanelen. De C-snelheid van de batterij is 0,5 C, wat betekent dat de batterij maximaal de helft van zijn capaciteit kan laden of ontladen per uur.

Tot meer dan 1000 kWh

Heeft u meer opslagcapaciteit nodig? Bovengenoemde batterij voor zonnepanelen kan parallel geschakeld worden met maximaal 3 extra exemplaren, waarmee het totale vermogen uitkomt op 800 kWh. Verder leveren we energie-opslagsystemen met een capaciteit tot boven de 1000 kWh (0,5 C of zelfs 1 C). 

Advies over zonnepanelen-accu’s

Het allerbelangrijkste bij het kiezen van een accu voor de opslag van zonne-energie, is dat u uitgaat van uw behoefte. Wij van Energie+dak helpen u graag met het samenstellen van een energie-opslagsysteem dat volledig aansluit op wat u nodig heeft. Is het alleen voor eigen gebruik, bijvoorbeeld om de elektrische fietsen en auto’s van werknemers flexibel op te kunnen laden, of wilt u het ook inzetten om bij te verdienen op de onbalansmarkt? Uw regionale adviseur helpt graag uw behoefte in kaart te brengen. Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek en haal het maximale uit duurzame energie!

Ook investeren in zonnepanelen?

Steeds meer bedrijven investeren in zonne-energie. Wij zorgen dat die duurzame keuze geen onnodige spanning oplevert. Weten wat het rendement dan wél is? Vul het formulier hiernaast in of gebruik onze offertetool.

*Bij het versturen van het formulier gaat u akkoord met ons Privacyverklaring