ISDE zonnepanelen

ISDE staat voor Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing. Meer weten hierover? 

Zakelijke zonnepanelen kopen?

ISDE-subsidie op zonnepanelen

U wilt meer weten over de ISDE-subsidie op zonnepanelen? Dan zit u goed bij Energie+dak, dé expert in oplossingen met zonne-energie. Wij volgen de subsidieregelingen voor zowel particulieren als bedrijven op de voet. Zodoende kunnen we u vertellen, dat de ISDE op zonnepanelen voor zakelijke gebruikers is gestopt per 1 januari 2024. De subsidieregeling voor verduurzaming van woningen is nog wel van kracht, maar geldt ook niet (meer) op zonnepanelen. Is er dan helemaal geen zonnig nieuws? Jazeker wel! De SDE++subsidie komt waarschijnlijk terug, de EIA is nog steeds van kracht en ook particulieren kunnen nog steeds flink besparen met zonnepanelen. Lees verder en ontdek uw voordelen!

ISDE subsidie zonnepanelen
SDE++ subsidie zonnepanelen

Zakelijke subsidies: SDE++ als alternatief voor ISDE?

De subsidieregeling SDE++ ondersteunt bedrijven en non-profitorganisaties in het opwekken van grootschalige hernieuwbare energie en het verminderen van CO2-uitstoot. Twee keer per jaar stelt de overheid de inschrijvingen open en vooralsnog geldt deze subsidie ook op zonnepanelen. De hoogte van de subsidie wordt bepaald door de marktprijs en de daadwerkelijk opgewekte hernieuwbare energie of de gereduceerde CO2-uitstoot door de installatie. In voorgaande rondes waren er miljarden te verdelen, dus de SDE++ zou een goed alternatief kunnen zijn voor de ISDE-subsidie op zonnepanelen. Wel is er in 2023 twee keer zoveel subsidie aangevraagd als gebudgetteerd. Het is nooit helemaal zeker dat u de subsidie op zonnepanelen daadwerkelijk krijgt.

Andere zakelijke regelingen voor zonnepanelen

Hoewel de subsidies op zonnepanelen, zoals de ISDE, steeds meer worden uitgefaseerd, zijn er nog vele manieren om de overheid aan uw zakelijke zonnepanelen mee te laten betalen. Zo zijn er een aantal regelingen van kracht waarmee u de investering zou kunnen drukken:

  • Energie-Investeringsaftrek (EIA): Deze regeling biedt een aftrek van de investeringskosten, bovenop de standaard afschrijving. Het resultaat is een vermindering van inkomsten- of vennootschapsbelasting, waardoor duurzame energieprojecten worden gestimuleerd.
  • Milieu-investeringsaftrek (MIA): Fiscale voordelen worden toegekend op basis van het investeringsbedrag en milieu-effecten. Ook kan de MIA-regeling een hoger belastingvoordeel bieden om bedrijven aan te moedigen om in hun sector minder gangbare, maar meer milieuvriendelijke, opties te kiezen.
  • Willekeurige Afschrijving Milieu-investeringen (VAMIL): Vaak gecombineerd met MIA, biedt VAMIL flexibele afschrijvingsmogelijkheden. Door snel af te schrijven op milieu-investeringen kan de fiscale winst worden verminderd, wat resulteert in lagere belastingen.
  • Kleinschaligheidsaftrek (KIA): KIA maakt het mogelijk een deel van het investeringsbedrag voor onder andere zonnepanelen af te trekken van de winst. De uiteindelijke aftrek hangt af van het totale bedrag aan investeringen in dat specifieke jaar.
ISDE zonnepanelen

Profiteren als particulier

Zoals u in de inleiding kon lezen, geldt voor particulieren de ISDE niet op zonnepanelen. Sterker nog: er worden sinds 2024 helemaal geen particuliere subsidies op zonnepanelen meer verstrekt. Maar: geen nood, er zijn nog verschillende financiële regelingen die de aankoop en het gebruik van zonnepanelen extra aantrekkelijk maken. Zo is sinds 2023 de btw 0% voor zonnepanelen die op woningen of bijgebouwen van woningen worden geplaatst. Dit geldt zowel voor de aanschaf als voor de montage. Ook de salderingsregeling is nog steeds van kracht: u mag de energie uit zonnepanelen die u teruglevert aan het net, wegstrepen tegen de stroom die u op andere momenten gebruikt.

Al met al is het ook zonder de ISDE op zonnepanelen nog zeer aantrekkelijk om te investeren in oplossingen met zonne-energie. En daarvoor bent u bij Energie+dak aan het juiste adres.

Energie+dak: uw specialist in zonnepanelen

Bij Energie+dak staat kwaliteit voorop, van hoogwaardige producten en materialen tot deskundige installatie en service. Met een persoonlijke benadering bieden we duidelijkheid vooraf en eerlijk advies, ondersteund door ervaren vakmensen die werken met de beste materialen. Sinds onze start in 2012 zijn we uitgegroeid tot een groot regionaal bedrijf in oplossingen met zonne-energie. U profiteert mee van ons schaalvoordeel en onze regionale aanpak, ondersteund door specialisten in elke regio. Neem contact op om te bespreken hoe u duurzaam voordeel kunt behalen met onze oplossingen voor zonnepanelen. Ook uw vragen over ISDE en andere subsidies op zonnepanelen beantwoorden we graag. Vraag eenvoudig een maatwerkofferte aan en haal energie uit uw dak met Energie+dak!

Zonnepanelen ISDE
info

Meer weten?

Wilt u weten hoe u geld kunt besparen met een nieuw dak van Energie+dak? Bel ons dan. U kunt ons ook mailen met uw vraag.