Slim asbest verwijderen

Van asbest is bewezen dat het schadelijk is voor de gezondheid en de overheid wil er snel van af. Voor 2024 moet al het asbest dat in contact staat met de buitenlucht, uit de gebouwen in Nederland zijn verdwenen. Dat verwijderen van asbest is aan strenge regels gebonden. Vandaar dat bij meer dan 35 m2 het verplicht is om het saneren door een gecertificeerd bedrijf te laten uitvoeren. EnergiePlusDak werkt samen met saneringsbedrijven die in het bezit zijn van het Procescertificaat Asbestverwijdering en kan zo het gehele traject voor u verzorgen. Daarnaast bieden we slimme oplossingen voor het nieuwe dak.

Subsidie verwijderen asbestdaken

Omdat de overheid haast wil maken met het verwijderen van asbest en tegelijkertijd de landbouwsector wil ontzien, bestaat er sinds 2016 een subsidie voor het verwijderen van asbestdaken. Die subsidie bedraagt € 4,50 per m2 met een maximum van € 25.000,- per adres. Het minimum aan vierkante meters om voor subsidie in aanmerking te komen, bedraagt 35m2. Deze subsidieregeling is gegarandeerd tot 31 december 2019. EnergiePlusDak kan u adviseren over de subsidieaanvraag, zodat u precies weet wat u moet doen.

Meer over asbestsubsidie

Wat wordt het nieuwe dak?

Bij EnergiePlusDak kunnen we, nadat we uw asbestdak hebben verwijderd, elk ander dak terugplaatsen. Kiest u voor golfplaten, dan monteren we deze op de bestaande gordingen en spanten, mits deze nog van voldoende kwaliteit zijn. Voor sandwichpanelen geldt hetzelfde. Indien u twijfelt over welk type dak het meest geschikt is, kunnen wij u daarover adviseren.

Slim combineren van subsidies

Als u het asbesthoudend dak laat verwijderen, is het slim om ook meteen zonnepanelen te plaatsen. Daar kunt u, afhankelijk van de provincie waar u bent gevestigd, ook subsidie voor krijgen en dat mag worden gestapeld. Een mooi voorbeeld daarvan is de provincie Zuid-Holland. De subsidie is wel aan voorwaarden verbonden, zoals minimaal dakoppervlak en het piekvermogen dat kan worden opgewekt.

Alles in één keer

Behalve dat het aantrekkelijk is vanwege de verschillende subsidiemogelijkheden die er nu zijn, is het natuurlijk sowieso voordeliger om in één traject uw dak te vervangen en zonnepanelen te plaatsen. Met EnergiePlusDak heeft u een partij die alles van A tot Z voor u kan verzorgen. We hebben kennis van uw branche, weten alles van wet- en regelgeving en werken met ervaren monteurs en installateurs. Zo weet u zeker dat het project tot een goed resultaat komt.

Meer weten over asbest verwijderen of de verschillende subsidiemogelijkheden? Kijk dan hier of bel voor meer informatie: 035 303 14 60