Bespaar met zonnepanelen

Lorem ipsum dolor sit amet. Ut officiis officiis non fugiat consequatur non voluptatem voluptatibus. Id harum velit aut rerum inventore ex alias nihil est eaque reprehenderit. Et adipisci tempore qui deleniti tempora aut consequatur iusto qui aliquam error eos officiis assumenda?

Subsidieregeling

Investeren in de toekomst? Een mooie ambitie! De overheid ondersteunt milieuvriendelijk ondernemen en stelt daarom subsidie beschikbaar. De regeling bestaat uit verschillende categorieën met elk hun eigen voorwaarden en criteria. Wij volgen de ontwikkelingen op de voet, zodat we je optimaal ondersteunen bij het indienen van een subsidieaanvraag.

Ook investeren in zonnepanelen?

Steeds meer bedrijven investeren in zonne-energie. Wij zorgen dat die duurzame keuze geen onnodige spanning oplevert. Weten wat het rendement dan wél is? Vul het formulier hiernaast in of gebruik onze offertetool.

*Bij het versturen van het formulier gaat u akkoord met ons Privacyverklaring

Hoe zit dat precies met de investeringsaftrek?

Er zijn verschillende regelingen waarbij je de investeringen mag aftrekken. Voor het plaatsen van een sandwichdak is dat bijvoorbeeld de Energie Investeringsaftrek (EIA) bij een verbetering van minimaal 2 RC op de isolatiewaarde van het dak. Voor zonnepanelen kan ook de EIA worden toegepast, wanneer het gaat om een kleinverbruik installatie (tot 3 x 80 Ampère) en de capaciteit van de installatie minimaal 25 kWp is. Een andere regeling voor zonnepanelen is de kleinschaligheidsaftrek voor ondernemers (KIA).

Kom ik ook in aanmerking voor subsidie op de zonnepanelen?

Er zijn provincies waar je in aanmerking kan komen voor subsidie op zonnepanelen. Dit verandert regelmatig. Vandaar dat het verstandig is om onze adviseur te vragen naar de laatste stand van zaken. Een andere regeling voor subsidie op zonnepanelen is JoLa, voor landbouwers tot 40 jaar.

Ik heb een SDE-subsidie gekregen. En nu?

Gefeliciteerd! Na ontvangst van de SDE-subsidie moet u twee dingen goed in de gaten houden. Ze staan allebei vermeld in de beschikking die u heeft gekregen: de beslistermijn en de uitvoeringstermijn.

Beslistermijn: in de brief staat een termijn vermeld waarbinnen u een opdrachtbevestiging moet indienen bij het RVO.

Uitvoeringstermijn: in de brief staat een termijn vermeld waarbinnen de werkzaamheden klaar moeten zijn.

Neem contact op

Kom ik in aanmerking voor SDE-subsidie?

Om in aanmerking te komen voor SDE-subsidie, moet u een grootverbruiker zijn. We spreken van grootverbruik als de hoofdaansluiting groter is dan 3 x 80 Ampère. De bestaande hoofdaansluiting kan worden verzwaard om alsnog in aanmerking te komen voor SDE. Hier zijn wel extra kosten aan verbonden, zoals het verzwaren door de netbeheerder, verzwaring van uw meterkast en hogere maandelijkse netbeheerkosten. Een andere voorwaarde is dat er minimaal 15 kWp geplaatst moet worden, wat overeenkomt met ongeveer 60 zonnepanelen.

De SDE-subsidie heeft per jaar twee openstellingsrondes: in het voorjaar en in het najaar. De aanvraag verzorgt Energie+dak kosteloos.

Kan ik subsidie krijgen voor de sanering van asbest?

Voor een antwoord op deze vraag kunt u het best even kijken op deze website van de overheid. Daar vindt u onder ‘voorwaarden voor deze subsidie’ alle informatie die u nodig heeft. Mocht u toch twijfelen of vragen hebben, neem dan contact met ons op.

Meer informatie over asbest verwijderen

Ik heb nog asbest in mijn dak. Hoe werkt het saneren daarvan?

Bij Energie+dak kunnen we voor u het gehele traject verzorgen, van het saneren van het bestaande dak tot het plaatsen van een nieuw dak, eventueel voorzien van zonnepanelen. Meer informatie hierover vindt u op de volgende webpagina’s: Asbest verwijderen en 3-in-1 dakformule. Let op dat u nog tot 31 december 2019 subsidie kunt krijgen voor het saneren van uw asbesthoudende dak. Daarna niet meer.

Hoe ziet een adviestraject van Energie+dak eruit?

Al onze verkoopadviseurs hebben ook alle technische kennis die nodig is voor een compleet installatietraject. U krijgt te maken met één aanspreekpunt die alles van A tot Z met u doorneemt en vervolgens ook voor u regelt.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig om energieneutraal te zijn?

Het aantal zonnepanelen is natuurlijk afhankelijk van uw energiebehoefte. Op uw energierekening staat uw jaarverbruik in kWh. Dit jaarverbruik kunt u delen door 0,9. We gaan er dan van uit dat de installatie op het zuiden wordt gericht. De uitkomst van deze som deelt u door het aantal Wp van 1 zonnepaneel.
Een voorbeeld: een jaarverbruik van 15000 kWh gedeeld door 0,9 betekent een behoefte aan 16.666 Wp aan PV. Met zonnepanelen die een capaciteit van 275 Wp hebben, heeft u dan 60 zonnepanelen nodig.

Waarom zou ik kiezen voor een zonnepaneleninstallatie van Energie+dak?

Er zijn natuurlijk legio aanbieders van zonnepanelen. Toch zijn er goede redenen om voor Energie+dak te kiezen. U weet dan zeker dat u met ervaren vakmensen te maken krijgt. Alle installatieonderdelen voldoen aan de laatste regelgeving, zoals TÜV- en NEN-keuringen. De installatie leggen wij aan conform de meest recente regelgeving. En de bekabeling voeren wij altijd dikker uit dan normaal om zo de betrouwbaarheid van uw installatie verder te vergroten.

Interesse? Twijfel niet langer, vraag vrijblijvend een offerte aan!

Vraag aan!